Dawno zrobiłam tą potrawę. Wymyśliłam ją na poczekaniu. Na początku miały być zwykłe mielone. Ale... Uznałam, że już mam ich dość i wyjęłam z lodówki boczek. Wprost uwielbiam go, dlatego postanowiłam udziwnić zwykle kotlety. :)Wyszły wysmienite roladki! Polecam.
Składniki(na ok. 4 sztuki):
250 g mięsa mielonego (u mnie indycze)
1 jajko
3 łyżki mąki
8 plastrów boczku
pieprz, majeranek, oregano
olej
Mięso mielone przyprawić. Dodać jajko i mąkę, wyrobić. Ulepić malutkie kuleczki. Każdego kotleta owinąć dwoma plastrami boczku i spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej i na dnie ułożyć roladki. Smażyć około 30 minut . Podawać z sałatką lub tak jak ja na liściach. :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz