Strony

niedziela, 11 listopada 2012

Najlepsze wazywa, jakie jadam

Składniki banalne, ponieważ warzywa z mrożonki. Smak niecodzienny. Ja te warzywa podałam do pieczonej kaczki. Świetna kompozycja smakowa. Polecam wypróbowac mój pomysł na mrożóne warzywa z brokułem.



Składniki:
400 ml bulionu
200 g mrożonej  chińskiej mieszanki warzyw
250 g brokuła
2 łyżki masła
pieprz, majeranek, oregano, liść laurowy, przyprawa 5 smaków

Do gorącego bulionu włożyć na godzinę różyczki brokuła. Po tym czasie dodać mieszankę warzyw. Kiedy tylko się rozmnożą, przełożyć na patelnię wraz z kilkoma łyżkami bulionu i przyprawić. Smażyć aż płyn wyparuje. Wtedy dodać masło i jeszcze chwilę podsmażyć. Wyjąć listek laurowy. Podawac na ciepło.









1 komentarz: