Strony

czwartek, 6 września 2012

Jabłkowa wyspa

Wyspa, bo mój kawałek owocu był okrągły i wypukły. Pierwsze skojarzenie- wyspy! :) Jabłkowa, bo z jablkiem. A ponadto słodka i sycąca. Ja najczęściej jadam na kolację, ponieważ lekkostrawne, ale smakuje o każdej porze dnia. Polecam również podanie gościom. Może nie zbyt oryginalny pomysł, ale za to świetnie smakuje.



Składniki:
kawałek jabłka
100g serka homogenizowanego waniliowego
2-3 łyżeczki dżemu brzoskwiniowego z kawałkami owoców

Na dnie naczynia ułożyć kawałek obranego jabłka, najlepiej kwaśnego. Później rozłożyć serek, tak aby na środku było trochę więcej serka. Wszystko dopełnić dżemem. Schłodzić przez pół godziny w lodówce, po czym od razu podawać.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz