Niby wszędzie mówią, że już sezon grillowy minął, ale mi udało się jeszcze na jedną rodzinną imprezkę załapać. Do tego przepisu będę wracać za rok, dwa... W każdym razie jest godny poświęcenia mu uwagi.
Już za późno aby wykorzystać go w tym roku, ale wróćcie do niego w przyszłe lato. :)
Grillowany kabaczek to świetny dodatek do tłustych mięs z grilla. Świetnie smakuje i ladnie wygląda i jest prosty w wykonaniu. :)
Składniki:
1 kabaczek
1 łyżeczka oleju
przyprawa do grilla klasycznego
Kabaczka obrać ze skóry i pokroić w cienkie plasterki. Przełożyć do naczynia, skropić olejem i posypać przyprawą. Zamknąć przykrywką. Odstawić na 1 godzinę. Plasterki kabaczka rozłożyć na grillu. Piec z obu stron do zarumienienia lub momentu kiedy kabaczek będzie suchy w środku. Po protu trzeba próbować.
bardzo lubię takie grillowane warzywa:)
OdpowiedzUsuńjadłam fantastyczne
OdpowiedzUsuń