Strony

niedziela, 2 września 2012

Grillowany kabaczek.

Niby wszędzie mówią, że już sezon grillowy minął, ale mi udało się jeszcze na jedną rodzinną imprezkę załapać. Do tego przepisu będę wracać za rok, dwa... W każdym razie jest godny poświęcenia mu uwagi. 
Już za późno aby wykorzystać go w tym roku, ale wróćcie do niego w przyszłe lato. :)
Grillowany kabaczek to świetny dodatek do tłustych mięs z grilla. Świetnie smakuje i ladnie wygląda i jest prosty w wykonaniu. :)


Składniki:
1 kabaczek
1 łyżeczka oleju
przyprawa do grilla klasycznego

Kabaczka obrać ze skóry i pokroić w cienkie plasterki. Przełożyć do naczynia, skropić olejem i posypać przyprawą. Zamknąć przykrywką. Odstawić na 1 godzinę. Plasterki kabaczka rozłożyć na grillu.  Piec z obu stron do zarumienienia lub momentu kiedy kabaczek będzie suchy w środku. Po protu trzeba próbować.




2 komentarze: