Strony

niedziela, 1 lipca 2012

sernik na zimno



Sernik na zimno z truskawkami należy do jednego z moich ulubionych deserów. Soczyste truskawki rewelacyjnie orzeźwiają, a reszta rozpuszcza się w ustach. Pycha! W sam raz na letnie, upalne dni...


Składniki:
biszkopty
75 dag truskawek
6 serków waniliowych
1 pomarańczowa galaretka
1 truskawkowa galaretka
1 wiśniowa galaretka
1 cytrynowa galaretka

Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Przełożyć do miski 3 serki waniliowe. Przyrządzić galaretkę wiśniową według przepisu na opakowaniu. Przestudzić. Dolać do serków. Zmiksować. Przelać na biszkopty. Odstawić do lodówki na 10. Ułożyć na wierzchu połowę truskawek przeznaczonych na ten deser. Kiedy całość stężeje, zalać galaretką pomarańczową i odstawić do lodówki aż do stężenia. W tym czasie przygotować galaretkę cytrynową. Wystudzić. Dodać do 3 pozostałych serków waniliowych. Zmiksować na gładką masę. Przełożyć na ciasto. Rozłożyć pozostałe truskawki. Zamknąć w lodówce na około 30 minut. Przyrządzić galaretkę truskawkową. Zimny roztwór przelać na truskawki. Sernik schłodzić w lodówce.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz