Strony

sobota, 9 czerwca 2012

Truskawkowe crumble

To moje pierwsze podejście do crumble. Szczerze powiedziawszy, nie jestem do końca zadowolona. Nie, że źle smakuje, Nie. Jest na prawdę pyszne. Wielbię tego, co wymyślił tą propozycje na śniadanie. Tylko moja kruszonka... Wyszła trochę nie kruszonkowa. Ale nic, nie będę rozpaczać. Już wiem, jak zrobić następnym razem .:) W końcu: człowiek uczy się na własnych błędach.
Przejdźmy do przepisu.


Składniki:
250g truskawek
150g mąki
75g margaryny
3 łyżki cukru + odrobina do posypania owoców
1 łyżeczka mielonego cynamonu
25-30g płatków owsianych

Włączyć piekarnik: 180 stopni, góra i dół. Ułożyć przekrojone na pół truskawki w naczyniu żaroodpornym i posypać cukrem. Wsypać do miski mąkę, cynamon i dodać margarynę. Rozetrzeć w rękach, aby powstała kruszonka. Dodać cukier oraz płatki owsiane. Kruszonkę wysypać do naczynia żaroodpornego. Piec crumble około 30 minut. Można podawac z innymi dodatkami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz