Ależ dawno mnie tu nie było! Podczas tej przerwy zdołałam zgromadzić sporo przepisów i poeksperymentować w kuchni. Efekty pozostawiam do Waszej oceny.
Sałata to niskokaloryczne i bardzo zdrowe warzywo. Ponad 90 % jej składu to woda i witaminy. Posiada mnóstwo pełnowartościowych składników. Sałata zawiera witaminę A,E,D, B9 oraz kwas foliowy, który jest cennym składnikiem diety kobiet w ciąży.
Przepis na surówkę z sałaty.
Składniki:
1 sałata
3 rzodkiewki
1 zielony ogórek
1 pomidor
4-5 łyżek śmietany
przyprawy: warzywko, pieprz
Sposób wykonania: Umyć liście sałaty i porwać je do miski. Ważne jest aby nie traktować jej żelaznym nożem. Obrać ogórka i pomidorka. Wkroić warzywa do naczynia. Pokroić w talarki rzodkiewkę i dodać do warzyw. Przyprawić odrobiną warzywka oraz pieprzu. Dodać śmietanę i wymieszać.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz