Pierś z kurczaka można przyrządzać na milion sposobów. A mimo to, w każdym wydaniu smakuje tak samo...- pysznie! :)
Panierowana pierś z kurczaka
1 pierś z kurczaka
2 ząbki czosnku
bułka tarta lub gotowa panierka
1 zielona papryka
2 pomidory
2 rzodkiewki
1 duża cebula
4 łyżki koncentratu pomidorowego
przyprawy do smaku: sól, pieprz, papryczka słodka, oregano
Pierś z kurczaka natrzeć wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawić w chłodne miejsce na 20 minut. Po upływie czasu, pokroić mięso na paseczki. Przyprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w panierce bądź bułce tartej. Rozgrzać na patelni trochę smalcu. Smażyć pierś aż do przyrumienienia. Do naczynia żaroodpornego skroić cebulę. Dorzucić mięsko i posypać je papryką i oregano. Podpiec chwilę w piekarniku. Pokroić w kostkę pomidory i zieloną paprykę,a rzodkiewkę na plastry. Piec wszystko około 20 minut mieszając co jakiś czas. W ostatnich minutach pieczenia zalać wszystko koncentratem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz