Pokroiłam pierś. Przyprawiłam solą i pieprzem. Wbiłam do miseczki jajka.
Roztrzepałam widelcem.
Wysypałam na talerzyk panierkę.
Zanurzyłam kotlet z obu stron w jajku. Później obtoczyłam w panierce.
Smażyłam mięso na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Podawałam z surówką.
Jako, że tata nie lubi wszelkiego rodzaju panierek, jego kotlet obtoczyłam w mące.
Jego porcja wyglądała tak:
Składniki na surówkę:
kapusta pekińska
2 liście sałaty
1 łyżka majonezu
12g przyprawy do sałatek (jogurtowo-koperkowej)
Sposób wykonania:
Pokroić kapustę, porwać liście sałaty. Dodać łyżkę majonezu. Dosypać przyprawę i wszystko wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz