Ziemniaki są smaczne, mają chrupiącą skórke, a w środku są miękkie i delikatne. Klasyka.
Składniki (na 1 porcję):
4 duze ziemniaki
sól
oregano
mieszanka przypraw do ziemniaków
Ziemniaki obrać i pokroić na połówki. Gotować 10 minut do osolonej wodzie. Odcedzić. Przyprawić, w razie potrzeby jeszcze dosolić.Wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia i wysypac na nią ziemniaki. Włożyć je do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 40 minut.
pieczone ziemniaki to jest smakowy strzał w 10. ziemniaków jako takich nie lubię aż tak, ale pieczonymi zajadam się wielce.
OdpowiedzUsuńTo prawda. Pieczone o wiele lepsze!:)
UsuńPieczone ziemniaczki ... to jest to co lubię. I często je robię w różnych wersjach. Ostatnio zapiekane z serem :)
OdpowiedzUsuńTeż chciałam z serem. Ale okazało się, że ktoś mnie uprzedził i go zjadł .:)
Usuń