Strony

czwartek, 9 sierpnia 2012

Sałatka z pomidorami, ogórkiem i orzechami


Ta sałatka powstała wczoraj. Dodałam do niej to,co widziałaś już kiedyś w sałatkach, ale w zupełnie innym akompaniamencie. Mimo pewnych uprzedzeń, okazało się, że ta sałatka smakuje... wyśmienicie! Na pewno nie poprzestanę na jednym wykonaniu i będę ją robić częściej.

Składniki:
  • pół kapusty pekińskiej
  • 1 pomidor
  • pół ogórka
  • pół łyżeczki miodu
  • 3 listki bazylii
  • koperek
  • 2 orzechy włoskie
  • sól
  • pieprz
Kapustę, bazylię i koperek posiekać. Pomidora pokroić w ósemki, a ogórka w talarki. Wszystko przełożyć do miski. Polać miodem, przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać sałatkę. Wierzch posypać orzechami.






2 komentarze:

  1. świetna wariacja z tymi orzechami.
    warto usunąć weryfikację obrazkową.

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna również w smaku. :)

    OdpowiedzUsuń