Prawdziwe meksykańskie tortille powstają z mąki kukurydzianej. Nadzienie można przygotować według własnego upodobania. Podaję przepis z kurczakiem, które nam bardzo smakowało. Polecam.
Składniki:
3 gotowe tortille
1 podwójny filet z kurczaka
1 jajko
bułka tarta
słodka papryka
przyprawa do grilla, pieprz
Składniki na sos:
1 szklanka śmietany
4 łyżki majonezu
2 ząbki czosnku
1 łyżka vegety
pieprz
Ponadto do farszu:
1 sałata lodowa
2 pomidory
2 ogórki małosolne
3 plastry sera (po jednym na jedną tortille)
ketchup
Umyc i osuszyc liście sałaty. Pokroić obranego pomidora i ogórka.
Zrobić sos: Do śmietany dodać majonez, wymieszać. Przecisnąć przez praskę czosnek.Dodać przyprawy. Wymieszać łyżką sos.
Mięso pokroić w paski. Obtaczać w jajku a potem w bułce tartej. Kłaść każdy kawałek na rozgrzany olej. Smażyć aż do zarumienia.
Podgrzać tortille. Rozłożyć wszystkie składniki, łacznie z ketchupem. Złożyć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz