niedziela, 3 czerwca 2012
Serek do smarowania
Bardzo lubię wszelkiego rodzaju serki do smarowania, typu Almette. Zzastanawiałam się, dlaczego by samemu nie spróbować czegoś takiego zrobić. I tak oto wczoraj wieczorem powstał koperkowy- ziołowy serek na kanapki.
Składniki:
200 g twarogu
1 cebula
2 łyżki mleka
2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany
3-4 łyżki koperku
2 łyżeczki ziół prowansalskich
2-3 łyżeczki przyprawy koperkowej
pieprz
sól
Przełożyć twaróg do miski. Dodać mleko i śmietanę. Wymieszać. Obrać cebulę i posiekać. Dodać do sera i energicznie mieszać. Dorzucić do miski koperek, wszystkie przyprawy i zmiksować na w miarę gładką masę. Przełożyć do jakiegoś mniejszego naczynia i odstawić do lodówki. Najlepiej smakuje następnego dnia.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz