Strony

piątek, 15 czerwca 2012

Sałatka z ryżem


Bardzo lubię ryż pod każdą postacią, więc mi ta sałatka pasuje jak ulał. Zawsze- jeżeli ktoś nie przepada za tą rośliną- można użyć makaronu, ale ja takie salatki przyrządzam inaczej niż ta. O tym już wkrótce. Skupmy się na tym co jest teraz. :) Ta szybka przekąska jest banalnie prosta w wykonaniu i szybko znika, jeśli je ją kilka osób. ; ) 

Składniki:
1 torebka ryżu
50g dowolnej wędliny
5 plastrów sera zółtego
1 łyżka przyprawy "5 smaków"
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy 

Ugotować ryż według instrukcji z opakowania. Wystudzony przełożyć do naczynia. Pokroić w kostkę ser.
Odciąć skórę z wędliny i pokroić ją na plastry a potem  w dowolny sposób, ja lubię kostkę.  Dodać wszystkie przyprawy. Wymieszać i odstawić do przegryzienia.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz