wtorek, 12 czerwca 2012
Kluski ziemniaczane
Na powyższym zdjęciu kluski ziemniaczane. Dopiero co je zjadłam. :) Były pyszne. Przepis podejrzałam u mojej mamy. Polecam.
Składniki:
½ kg ziemniaków
1 jajko
sól
Ponadto:
2 l wody
2 drobiowe kostki rosołowe
słoninka
1 mała cebulka
Zetrzeć ziemniaki na tarce bądź w maszynie do ziemniaków. Wbić jajko, dodać sól po czym wymieszać. Ulepić kluseczki. Zagotować wodę i dodać kostki rosołowe. Gotować kluski w rosole około 50 minut. Podsmażyć słoninkę. Pokroić cebulę. Kiedy tłuszcz się wytopi, dodać cebulkę.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
uwielbiam :) z twarogiem i skwarkami pyszota!!
OdpowiedzUsuńMyślę, ze w każdej wersji smakują dobrze. :)
OdpowiedzUsuńo tak zgadzam sie :)
UsuńTaki już ich urok! ;P
Usuń