Strony

niedziela, 20 maja 2012

Na okazję.

Zawsze na urodziny i imieniny rodziców robię im coś słodkiego. Zazwyczaj są to torty mojego pomysłu. :) Dzisiaj chciałabym przedstawić jeden przepis, który z pewnością przypadnie do gustu rodzicom. Moi zawsze są zachwyceni i pomysłem, i smakiem torciku. No to startujemy! :)

Składniki:
przygotowany wcześniej biszkopt
1 krem waniliowy
duża śmietana 18 %
1,5 szklanki cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
3 łyżki kakao
wiórki kokosowe
płatki migdałowe

Sposób przyrządzenia:
Przekroić na pół zimny biszkopt. Rozprowadzić na cieście gotowy krem.Przykryć drugą warstwą biszkoptu. W wysokim naczyniu zmiksować śmietanę. Dodać cukier i cukier waniliowy (ew. miąższ z laski wanilii). Wymieszać i ponownie zmiksować. Rozłożyć przygotowaną masę na wierzchu tortu. Posypać gotowe ciasto słodkim kakao, wiórkami i płatkami migdałowymi. Najlepiej podawać na drugi dzień, kiedy wszystkie smaki się przegryzą.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz