Strony

niedziela, 27 maja 2012

Banany w cieście

Kuchnia chińska- mieliście już okazję spróbować? Jeśli tak to zapewne żadnym zaskoczeniem nie są dla Was banany w cieście. A danie to wywodzi się własnie stamtąd. Przepis na ten deser jest prosty i szybki.

Składniki:
3 banany
1/2 szkl. mąki tortowej
1/4 szkl. mąki ziemniaczanej
1/2 szkl. mleka
1 jajo
1 łyżka cukru

Sposób przyrządzenia:
Banany pokroić wzdłuż. Inne składniki zmiksować na gładką masę i odstawić do lodówki na pół godziny. Maczać kawałki bananów w cieście i kłaść na rozgrzany olej.
aby deser był na prawdę słodki, banany można posypać na talerzu cukrem pudrem i obok zrobić kleks bitej śmietany. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz