Strony

środa, 1 sierpnia 2012

Budyń czekoladowy


Budyń to dla mnie sposób na szybką kolację. Kiedy nie wiem, co zjeść, a w lodówce stoi mleko, zaczynam pichcić. :) Czekoladowy to mój ulubiony, lecz innymi również nie pogardzę. Obojętnie jaki, najlepiej ażeby był przyrządzany nie z torebki, a po domowemu.

Składniki:
1 szklanka mleka
2 łyżki kakao
2-3 łyżki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka masła

3/4 mleka przelać do rondelka. Dodać masło i gotować na małym ogniu. W misce zmiksować pozostałe mleko z kakao, cukrem i  mąką ziemniaczaną. Dolać do gotującego się mleka i energicznie mieszać aż do zgęstnienia. Budyń podawać we wcześniej przepłukanych zimną wodą salaterkach.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz