Składniki:
2 filety piersi z kurczaka
1 opakowanie mrożonych warzyw
1 cebula
2 zupki chińskie (najlepiej rosół lub kurczak curry)
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki imbiru
1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
sól, pieprz
2 łyżki oleju do smażenia.
Pokrojone w nieduże, jednakowej wielkości kawałki mięso przyprawić i polać odrobiną oleju. Odstawić mięso na około 2 godziny, aby przesiąkło wszystkimi smakami. Rozgrzać olej w woku . Wrzucić pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz pierś kurczaka. Smażyć aż mięsko przestanie być surowe (około 10-15 minut). Dodać zamrożoną mieszankę warzyw i wszystko dokładnie wymieszać. Dusić około 5 minut. W tym czasie przygotować w dużym kubku zupki chińskie. Kiedy makaron napęcznieje, odcedzić zupę. Makaron dodać do woka i wymieszać.Smażyć 3-4 minuty co jakiś czas mieszając. Ja na koniec wszystko delikatnie polałam słodkim sosem Tao Tao.
Potrawka bez makaronu:
Po dodaniu makaronu:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz