Strony

czwartek, 31 maja 2012

Jabłka zapiekane



Mój tata uwielbia jabłka w każdej postaci. Dzisiaj sięgnęłam po dawno zapomnianą książkę kucharską. Na szczęście przepisy jeszcze czytelne. :) Znalazłam pomysł na jabłka zapiekane z cynamonem. Według mnie to przepyszny deser.

Składniki:
3 duże jabłka
40 g rodzynek
20 g migdałów( opcjonalnie )
2 czubate łyżeczki margaryny
2 łyżki miodu
szczypta cynamonu

Jabłka umyć, obrać ze skórki i wydrążyć gniazdo nasienne. Wymieszać rodzynki i migdały z miodem, cynamonem oraz roztopioną margaryną. Wypełnić jabłka farszem. Każde owinąć folią aluminiową i piec 15 minut w temp. 200 stopni. Ja wszystko jeszcze z wierzchu oblałam płynnym miodem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz